«Nazareno» y «Nazoreo», con especial atención al Códice Bezae
1 de gener de 2006
El Evangelio secreto de Marcos autenticado por el Códice Beza
1 de gener de 2008
«Nazareno» y «Nazoreo», con especial atención al Códice Bezae
1 de gener de 2006
El Evangelio secreto de Marcos autenticado por el Códice Beza
1 de gener de 2008

Marc. Les variants del Còdex Bezae (Mc 9,30-10,52)

NOTES
LES VARIANTS DEL TEXT OCCIDENTAL DE L’EVANGELI DE MARC (XVI)
(Mc 9,30-10,52)
Josep RIUS-CAMPS
VI. SISENA SECCIÓ: Mc 9,30-10,52

La Sisena Secció té com a leitmotiv el tema del «camí», del camí personal de Jesús, físic ensems que metafòric, sembrat d’incomprensions i escàndols, d’ensenyances adreçades als deixebles en privat i a la multitud de seguidors, així com de prediccions sobre la sort del Fill de l’home en contrast amb les ambicions de poder i l’obcecació dels Dotze. Consta de quatre períodes. En el primer (XIV, en el còmput global de l’obra: 9,30-50), tot travessant Galilea (διa τƒς ΓαλιλαÝας), s’apunta l’ensenyança impartida per Jesús als deixebles sobre l’Home sofrent [A] i, en la seqüència correlativa, un cop arribats a Cafarnaüm, es contenen els reiterats advertiments adreçats als deixebles sobre les ambicions de poder que s’han desfermat entre ells durant el camí i el gravíssim perill d’escandalitzar els petits servidors [A’]…

 
Descarrega el PDF

 

CBezae-variant-Mc-930-1052-cat-2006 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *