El mensaje de los Hechos de los Apóstoles en el Códice Beza – Volumen II
8 de gener de 2010
Luke’s Demonstration to Theophilus
25 d'agost de 2013
El mensaje de los Hechos de los Apóstoles en el Códice Beza – Volumen II
8 de gener de 2010
Luke’s Demonstration to Theophilus
25 d'agost de 2013

Diari de Teòfil

Josep Rius-Camps

Novel·la mitjançant la qual Josep Rius-Camps dóna forma narrativa a les investigacions sobre l’autoria, el destinatari i el gènere literari de l’obra de Lluc (Evangeli i Fets dels Apòstols) exposades a Demostració a Teòfil (Fragmenta, 2009). D’aquesta manera, assoleix plena credibilitat la hipòtesi segons la qual els dos textos neotestamentaris de Lluc són una sola obra en dues parts, redactades pel rabí jueu Lluc a petició de l’«excel·lentíssim Teòfil», que li havia demanat un informe sobre la messianitat de Jesús. L’ús del Còdex Beza -el manuscrit que conté la versió més antiga i completa dels quatre Evangelis i els Fets dels Apòstols- com a base del relat contribueix al rigor amb què es mostra la figura de Jesús de Natzaret i el desplegament de les primeres comunitats eclesials.

Editorial: Fragmenta, 2011

Idioma: Català

Rústica, 317 pàgines

ISBN: 978-84-92416-49-3

Obra publicada en castellà per Editorial Verbo Divino.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *